Kadınlar İçin Vücut Tipine Göre Giysi Tercihi Rehberi – Silk and Cashmere

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Anneler Günü: İstanbul içi 14:00’e kadar verilen siparişlerde aynı gün teslim seçeneği

Kadınlar İçin Vücut Tipine Göre Giysi Tercihi Rehberi

Fark yaratan bir stil için; modanın, renk uyumunun ve kıyafet kalitesinin yanında ek bir faktör daha bulunuyor: Vücut tipine göre giyinmek. Tüm kadınların vücut tipleri birbirinden farklı olsa da bu konuda belli başlı standartlar bulunuyor. Vücut tipini tanımak, vücut tipinin avantajlarını öne çıkartacak şekilde giyinmek özgün bir stil için çok önemli. Bu yazımızda kadınlar için vücut tipine göre giysi tercihi rehberi hazırladık. Silk and Cashmere Blog okurlarına özel önerilerimizi derledik. Haydi başlayalım.

Armut Tipi Vücut

Kadınlar için vücut tipine göre giyinmenin esas noktası öncelikli olarak vücut tipini tanımaktan geçiyor. Kadın vücut tiplerini ana hatlarıyla dörde ayırabiliriz. Bunlardan biri armut tipi. Omuzların ve göğüs kısmının daha dar olduğu, belin ince, basenlerin geniş olduğu vücut tipini armut tipi vücut olarak tanımlayabiliriz. Genel olarak omuzlarınızın kalçalarınızdan daha dar olması armut vücut tipine sahip olduğunuzu gösteriyor.

Bu tip bir vücudunuz varsa, vücudunuzun alt kısmına dikkat çekecek kıyafetler yerine, üst kısma odaklanabilirsiniz. Vücudunuzun üst bölümünü öne çıkaran parçalar kombinlerinizde sıklıkla yer vermeniz gereken parçalardan. Üste tam oturan balıkçı yaka trikoları, v yaka kazakları, dar kesimli gömlek ve bluzları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

  

Kombinlerinizde skinny jeanler, dar pantolonlar yerine daha bol ve rahat kesimli pantolonları kullanabilirsiniz. Bu tarz pantolonlar sayesinde bacak boyunuz olduğundan daha uzun görünecektir.

Elma Tipi Vücut

Elma vücut tipi, bel ve basen kısmının vücudun en kalın noktaları olduğu vücut tipidir. Elma tipi vücuda en uygun şekilde giyinmek için ana odak noktasını vücudun orta kısmından uzaklaştırmak gerekiyor. Elma tipi vücuda sahipseniz; vücudun üst kısmına ve göğüs bölgesine dikkat çekmek güzel bir seçenek olabilir. Göğüs detaylı ve askılı bluzlar kombinlerinizde yer verebileceğiniz parçaların başında geliyor.

Vücuda yapışan dar elbiseler, beli ve basen kısmını ön plana çıkardığından olduğunuzdan daha kilolu bir görünüme neden olacağı için salaş ve rahat kesimli elbiseleri tercih edebilirsiniz. A kesim etekler de elma tip vücuda sahip olanların tercih edebileceği parçalardan.

  

Kum Saati Tipi Vücut

Kum saati vücut tipi bir kum saati formunu andırır. Bu vücut tipinde vücudun en ince noktası bel bölgesidir, omuz ve kalça genişliği birbirine çok yakındır. Dikkati ince olan bel hatlarına çekmek kum saati vücut tipine sahip kadınlar için yerinde bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Vücudu saran ve beli ortaya çıkaran elbiseler ve bele tam oturan dar kalıplı etekler bu vücut tipi için vazgeçilmez parçalardan birkaçı. Çok dar üstler seçmek yerine dökümlü bluzları, rahat kesimli gömlekleri tercih edebilirsiniz. İnce bel bölgenizi vurgulamak için de kemer kullanmak daha fit ve elegan bir görünüm sağlayacağından güzel bir nüans olabilir.

Kombinlerinizde tercih edeceğiniz alt giyim parçalarında ise bele oturan kemerli pantolonları ve diz altı kalem etekleri tercih edebilirsiniz.

  

Dikdörtgen Vücut

Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınların ortak özelliği hatlarının çok kıvrımlı olmamasıdır. Bu vücut tipinde bel, kalça ve omuz genişliğini birbirine yakındır. Eğer dikdörtgen vücut tipine sahipseniz bele tam oturan kıyafetlerden uzak durmanız gerekiyor. Düz, rahat kesim elbiselere yönelebilirsiniz. İnce ve zarif bir vücut şekli görüntüsü yaratmak için uzun hırkaları ve ceketleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Üst giyimde kombinlerinize omuzlarıza dikkat çekecek parçalar ekleyebilirsiniz; omuzlarınızı ne kadar ön plana çıkarırsanız beliniz o kadar ince görünecektir. Straplez elbiseler, yakası fırfırlı bluzlar, askılı trikolar, yüzücü atleti formundaki büstiyerler ve omuz detaylarına dikkat çeken tüm üstler sizin için ideal parçalardan olacaktır. Aynı şekilde omuzları açıkta bırakan kolsuz elbiseler de güzel bir seçenek olabilir. Dikdörtgen vücut tipine sahip kadınlar pantolon tercihinde özgür olabilir. İspanyol paçadan, dar paçaya, cigarette pantolondan, boru paça pantolona kadar birçok pantolonu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.    

 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi