Silk and Cashmere: Kaşmirimiz

Saat 11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Silk and Cashmere: Kaşmirimiz

Kaşmir, dünyada Çin ve Moğolistan başta olmak üzere pek az sayıda ülkede yüksek ve serin yaylalarda yaşayan nadide kaşmir keçilerinin yılın sadece 3 ayında, en soğuk dönemlerde aşırı soğuk iklim koşullarından korunmalarını sağlamak amacı ile oluşan, asıl yünlerinin altındaki ikinci ipeksi yumuşacık yüne verilen addır.

Inner Mongolia

Kaşmir keçilerinin boyunlarının altından karınlarına kadar olan bölgede oluşan bu ipeksi tabaka özel taraklar ile toplanır, ölü kıllar ayıklanır ve yöresel sularda yıkanır. Bir keçiden bir yılda en fazla 30-60 gram kaşmir elde edilebilir ama bir kazak için ortalama 300 gram kaşmir gerekir. Bir kazak elde etmek için 4 ila 6 kaşmir keçisinin bir yıllık yününe ihtiyaç vardır. Bu demektir ki tek bir keçinin bir kazağa yetecek kadar kaşmir üretmesi ortalama 5 yılını alır! Dünyanın en nadide, en değerli ipliği kabul edilen kaşmir, yüzyıllardır tahtını bırakacağı bir başka iplik bulamamış tüm zamanlarda ve kültürlerde en değerli giysi olmuş ve prestij ve kalite ile özdeşleşmiştir.

Capra Hircus Goats

Kaşmirin yapısal özellikleri

Kaşmir ipliğinin helezonik yapısı çok özeldir. Bu insan vucudunun ısısını regule ederek üşümeyi ve terlemeyi engeller. En kalın kaşmir dahi insanı terletmez sadece sıcak tutar. Direkt tene giyilebilen tek yündür ve ten ile teması son derece zevklidir.

Kaşmir Kalitesi

Kaşmir kalitesini belirleyen 3 unsur vardır.

1. Kaşmir uzunluğu

Fiber uzunlukları en makbul kabul edilen fiber uzunluk 15-75 mm arasındadır. Silk and Cashmere’de kullanılan hammadde fiber uzunluğu 35-50 mm arasındadır (daha uzun bir cins yoktur).

2. Kaşmir kesiti

Kaliteli bir kaşmir için gereken Cross Section 14-16.5 microndur. Silk and Cashmere’in üretiminde kullanılan Capra Hircus keçilerinin kaşmirleri tam olarak 14-16.5 mm’dir.

3. Saf kaşmirin içindeki sert ve farklı kıl oranının azlığı (Dead Hair)

Dead Hair oranı kabul edilen ölçü  %0,1-%2 iken, Silk and Cashmere’in kullandığı Capra Hircus keçilerinde %0,5 den büyüğü kabul edilmez. Dünyada kaşmir yünü içinden ölü kılları temizleyen bir makine icat edilmemiştir. Bu güç iş uzmanı işçiler tarafından yapılmaktadır. Bu kadar emek verilen bir ürün olma özelliği burada da göze çarpmaktadır

Cleaning Cashmere

Daha fazlası için;

https://www.silkandcashmere.com/

Önceki gönderi
Sonraki gönderi