Bere Nedir, Bere Nasıl Kullanılır? Bere Modelleri Nelerdir? – Silk and Cashmere

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Anneler Günü: İstanbul içi 14:00’e kadar verilen siparişlerde aynı gün teslim seçeneği

Bere Nedir, Bere Nasıl Kullanılır? Bere Modelleri Nelerdir?

Kış aylarının popüler aksesuar modellerinden biri olan bere çeşitleri, hem erkek hem de kadınlar için işlevsel bir giyim ürünü niteliği taşıyor. Değişik renklerde ve örgü kalınlığında olan bereler, farklı formlarıyla da pek çok stile uyum sağlıyor. Hem başı sıcak tutan hem de saçlarınızın şekil almadığını düşündüğünüz günlerde imdadınıza yetişen bu aksesuarla dikkat çekici kombinler yapmak mümkün. İster sokakta ister bir partide isterseniz doğa gezilerinde size eşlik edecek olan bereleri farklı şekillerde takarak da yepyeni stiller oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda bere kullanımı hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

Bere Nedir?

Bereler, yuvarlak formlu ve siperliksiz şapka olarak tanımlanıyor. Yün, ipek veya kaşmir gibi dokulardan oluşan modeller, hem estetik hem de işlevsel bir kullanıma sahip. Kaliteli bereler başınızda şık bir aksesuar görevi görürken yün olanlar ise kış soğuklarını daha rahat bir şekilde atlatmanıza yardımcı oluyor. Değişik örgü sıklığında tasarlanan modelleri, zevkinize göre seçerek değişik kombinlerde kullanabilirsiniz.

Bere Nasıl Kullanılır?

Bereleri, saçlarınızı kamufle etmek veya şık bir aksesuar olarak kullanmanız mümkün. Hafta sonu arkadaşlarınızla buluşurken kıyafetinizle aynı rengin farklı tonlarında bir bere seçerek ton sür ton görünümü yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra berenizi taktıktan sonra saçlarınızı maşa ile kıvırabilir ve daha hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Havalı bir görünüm için berenizi saçlarınızın biraz gerisinden takarak daha salaş bir stil yaratabilirsiniz. Öte yandan berenizi iki kat olacak şekilde katlayarak da yüzünüzü daha çok ortaya çıkarabilir ve farklı bir görünüm yaratabilirsiniz

Bere Nasıl Giyilir?

bere nasıl giyilir

Erkek ve kadın bere modelleri değişik detaylara sahip olabiliyor. Son zamanlarda üretilen kadın bere modellerinde aksesuar ve semboller oldukça revaçta. Zevkinize göre seçeceğiniz aksesuarlı bir bereyle stilinizi vurgulayabilirsiniz. Ayrıca bereleri saçlarınızı örerek de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı iki yandan veya arkadan ördükten sonra berenizi takabilir ve bohem bir görünüme imza atabilirsiniz. Berenizi, saç renginizin zıttı bir renkte seçerek kontrast oluşturabilir ve dikkat çekici bir stil yaratabilirsiniz. 


Sportif bir şıklık arayan bir erkekseniz bereleri rahat pantolon ve kazaklarla hafta sonu aktivitelerinde kullanabilir, dilerseniz berenizi eldivenlerinizle aynı renkte seçerek görünümünüzü uyumlu kılabilirsiniz. Berelerinizi, balıkçı yaka kazaklar ve blazer ceketlerle de eşleştirebilir ve iddialı bir hava oluşturabilirsiniz. Ayrıca bereleri, farklı çerçeve renklerinden oluşan şık gözlüklerle bir arada kullanarak stil algısı yüksek seçimler yapabilirsiniz.

Bere Çeşitleri Nelerdir?

bere çeşitleri nelerdir

Bere takmak son zamanların popüler aksesuar trendlerinden biri. Farklı dokulara sahip bereler, kombin açısından da değişik alternatifler sunuyor. İpek bere modelleri asil dokusu ile elegant bir görünüm isteyenlerin favorisi olmayı başarıyor. Bu modelleri, ipek gömlekler ve kaşe mantolarla kullanarak seçkin stilinizi yansıtabilirsiniz. Kaşmir bere modelleri ise kaşmirin ipeksi yumuşaklığını her anınızda hissetmenizi sağlıyor. Kaşmir kazak ve kabanlarla giyilebilen bereleri dilerseniz atkılarınızla takım halinde de kullanabilirsiniz. Yün kumaştan üretilen erkek bere modelleri ise sıcak tutan yapısı ile ideal aksesuarlar arasında. Bu modelleri, kalın ceketler ve ince trikolarla kombinleyerek sıra dışı stilinizle her ortamda adınızdan söz ettirebilirsiniz. 

Bere Nasıl Yıkanır?

Bereler hassas aksesuarlar oldukları için genellikle düşük ısıda elde yıkanması ya da kuru temizleme yapılması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra ürünlerin üzerinde yazan bakım ve yıkama talimatlarına uyarak berelerinizi ilk günkü kalitesinde uzun süre boyunca kullanabilmeniz mümkün.

Siz de Silk and Cashmere tarafından nitelikli kumaşlarla tasarlanan kadın ve erkek bere modellerini hemen inceleyerek favorilerinizi belirleyebilir, kış mevsiminde soğuklara meydan okuyabilirsiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi