Polo Yaka Tişört Nedir, Nasıl Kombinlenir? – Silk and Cashmere

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Anneler Günü: İstanbul içi 14:00’e kadar verilen siparişlerde aynı gün teslim seçeneği

Polo Yaka Tişört Nedir, Nasıl Kombinlenir?

Erkek gardıroplarının klasik parçalarından biri olan polo yaka tişört modelleri, sportif stilin vazgeçilmez tamamlayıcıları arasında yer alıyor. İlk olarak tenis oyuncuları için üretilen, daha sonra ise erkekler arasında yaygınlaşarak trend haline gelen bu yakalı tişörtler, stilinize modern bir görünüm katıyor. Casual görünümlerin olmazsa olmazı polo yaka tişört, hem ofiste hem de tatilde giyebileceğiniz joker parçalardan. Gelin, bu yazımızda polo yaka tişörtlere yakından bakalım.

Polo Yaka Tişört Nedir?

Yakalı tişört olarak da bilinen polo yaka modeller, gömlek ve tişörtün birleşimi olarak adlandırılıyor. İlk olarak 1933 yılında ünlü Fransız tenisçi René Lacoste tarafından tasarlanan giysi, günümüze dek tenis, polo ve golf oyuncuları tarafından kullanılarak günlük stile adapte olmayı başardı. Çoğunlukla kısa kollu olarak tasarlanan, üzerinde iki veya üç düğmesi bulunan model, pek çok ülkede ofis kıyafeti olarak da tercih ediliyor.

Polo Yaka Tişört Nasıl Kullanılır?

Konforu ve elegant görünümü aynı anda sunan polo yaka tişört çeşitleri hem ofiste hem de hafta sonu arkadaş buluşmalarında tercih edilebilir. Polo modellerle seçkin bir görünüm yakalamak için favori renkteki tişörtünüzü chino tarzı pantolon, bir çift loafer ve iyi kesimli blazer ceketle eşleştirerek özel toplantılara ve iş görüşmelerine katılabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek konu, polonuzu tek renkte ve olabildiğince sade detaylı seçmek.

Polo Yaka Tişört Ne Zaman Giyilir?


Erkek polo yaka tişörtler, çoğunlukla pamuk ağırlıklı dokuma kumaştan üretiliyor. Bu modeller genellikle bahar ve yaz aylarında giyilse de dört mevsim kullanıma uygun. Yaz aylarında tek başına kullanılabilen modelleri soğuk günlerde hırka ve ceketlerle bir arada kullanarak farklı polo yaka kombinleri elde edebilir, bu modellerin zamansız görünümünden faydalanabilirsiniz. 

Polo Yaka Tişört Nasıl Giyilir?


Polo yaka tişört modelleri, beyaz gibi temel renklerin yanı sıra canlı tonlarıyla da farklı stillere eşlik ediyor. Beyaz polo yaka tişörtü, siyah şort veya pantolonlarla giyerek kontrast yaratabilir, hem işte hem de tatilde güçlü tarzınızı gözler önüne serebilirsiniz. Polo tişörtlerle yapabileceğiniz bir başka kombin tüyosu ise ton sür ton efekti. Açık mavi polonuzu koyu lacivert jean’lerinize eşleştirerek mavinin farklı tonlarından oluşan bir stil elde edebilir, dinamik bir görünüm sergileyebilirsiniz.

Polo Yaka Tişört Nasıl Yıkanır?

Estetik görünümü rahatlık kavramıyla birleştiren polo yaka tişört modelleri, uygun şekilde yıkanmadığında canlılığını ve formunu kaybedebilir. Polo yaka modellerin üzerindeki bakım ve yıkama talimatlarına uygun şekilde temizlenmesi gerekiyor. Böylece ürünler ilk günkü kalitesini ve yumuşaklığını uzun süre boyunca koruyabiliyor. Tişörtler makinede yıkanacaksa uygun sıcaklıkta ve aynı tondaki giysilerle yıkanması şart. Bunun yanı sıra polo yaka tişört yıkama esnasında çamaşır suyu veya ağartıcı gibi maddelerden uzak durulması gerekiyor.

Polo Yaka Tişört Çeşitleri Nelerdir?

Farklı tarzlara sahip olan polo yaka modeller, genellikle kısa kollu olarak tasarlanıyor. Bunun yanı sıra modellerin uzun kollu versiyonları da kış aylarında giymek için tercih edilebiliyor. İki veya üç düğmeli olan tişörtlerde düğmeler bazı durumlarda aktif olarak kullanılabiliyor, bazı durumlarda ise detay olarak tişört üzerinde yer alıyor. Modellerin yaka detayları ise tişört renginden farklı renklerde tasarlanabiliyor. Ek olarak polo yaka tişört bedenleri slim fit veya regular fit gibi değişen kalıp ölçülerinde üretiliyor. Slim fit modeller, vücuda otururken regular fit kesimdeki ürünler ise daha bol bir kalıba sahip olabiliyor. 


Siz de her tarza, yaşa ve zevke hitap eden ikonik polo yaka modelleri Silk and Cashmere farkıyla gardırobunuza ekleyebilir, ayrıcalıklı dokulara sahip modellerle klas bir tarz yaratabilirsiniz.

Önceki gönderi
Sonraki gönderi