Fonksiyonel ve Zamansız Aksesuar: Kravat – Silk and Cashmere

Saat 11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Fonksiyonel ve Zamansız Aksesuar: Kravat

Erkek giyiminde son ve en etkili dokunuş olarak bilinen aksesuar kravat, profesyonelliğe vurgu yapmanın vazgeçilmez yollarından biri. Takım elbise ile bütünleşen, ceketsiz kombinlerde başrolü oynayan, zamansız tasarımlarıyla modern şehir erkeğinin görünümüne güçlü bir katkı sunan kravat modelleri, iddialı ve karizmatik bir stilin garantisi.
Vazgeçilmez Aksesuar: İpek Kravat
Klasik ve romantik akımların tamamlayıcısı olarak yıllardır hayatlarımızın bir parçası olan ipek, ruhu olan koleksiyonların hikaye anlatıcılığını üstleniyor. Ne yalnızca dün, ne şimdi, ne de gelecekte... İpek kravatlar etkisini yıllardır yükselen bir ivmeyle tırmandırıyor. Canlı dokuya sahip bu özel kumaştan üretilen kravatlar ise doğallığı ve lükse vurgu yapan desenleriyle erkeklerin tercih sebebi oluyor. Dokunuşundaki narin yapı, yumuşak notalar, hassas ciltlerle dostluğu sayesinde hem konfor alanınızı genişletebilir hem de ayrıcalıklı
tarzınızın altını çizebilirsiniz.

Kravat Ne Zaman Kullanılır?

İş yerinde, önemli toplantılarda, özel davetlerde, kutlamalarda ya da kendinizi iyi hissetmek istediğiniz diğer tüm zamanlarda kullanmayı tercih edebileceğiniz kravatlar, günümüz modasında kendine farklı kullanım alanları bulabiliyor. Klasik olarak takım elbiselerle kombinlenen bu boyun aksesuarı, maskülen ve profesyonel tarza vurgu yapmaya yardımcı oluyor. Beyaz gömlek, kanvas ya da jean pantolon kombinlerinizi de kravatla tamamlayarak business casual tarza uygun bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kendinden dokulu düz renkli tasarımlardan paisley, damasque, pied de poule gibi klasik desenlere kadar farklı seçenekler sunan kravat modelleri ile stilinizi yansıtabilirsiniz.

Kravat Nasıl Yıkanır?

Kimyasal, sentetik veya plastik madde içermeyen doğal içerikleriyle öne çıkan kravatları bakım talimatları çerçevesinde kullandığınızda uzun yıllar aynı kalitede kalacağından emin olabilirsiniz. Hassas ve narin ürünler olan kravatların elde ve mümkünse özel şampuan ile yıkanması önem taşıyor. Bazı özel modeller ise kuru temizlemeye ihtiyaç duyabiliyor. Eğer seçiminiz gerçek kaşmir dokusundan yana olduysa,bu %100 naturel kumaşın tüylenebileceğini unutmayın. Bu tip durumlarda kaşmir tarağı veya tüy temizleme makinesiyle kravatın dokusunun ters yönünde tüylerin üzerinde gezdirerek topaklanmaları
temizleyebilirsiniz.

Kravat Nasıl Bağlanır?

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu sofistike aksesuarın pek çok farklı bağlama şekli bulunuyor. Peki, en kolay ve sık kullanılan kravat bağlama yöntemleri nelerdir? Gelin, birlikte keşfedelim...
1) Eşit biçimde boynunuza astığınız kravatın uçlarını çapraz olarak üst üste getirin. Birini diğerinin önce altından sonra üzerinden geçirin. Şimdi tekrar arkadan ilk çapraz yaptığınız tepe noktasının içinden geçirerek hafifçe sıkıştırın. Bu klasik bağlama stilinin adı “Four in Hand” olarak biliniyor.
2) “Trinity” kravat bağlama olarak adlandırılan bir başka teknikte yine kravatınızı
boynunuzdan geçirip her iki tarafının eşit uzunlukta olduğundan emin olmalısınız. Ardından ince kısmı kalın parçanın üzerine atarak “Four in Hand” tekniğini uygulayabilirsiniz ancak tek seferde düğümü tamamlamak yerine aynı bu kez işlemi birkaç kez tekrarlamalısınız. Bu bağlama tekniğini özgün ve göz alıcı bir görünüm elde etmek için tercih edebilirsiniz.
3) Kravatınızın daha tok ve kalın durmasını seviyorsanız “Half Windsor” kravat bağlama tekniğini denemelisiniz. Düğüm attığınızda zarif bir üçgen elde edeceğiniz bu bağlama tekniği klasik modeldeki gömleklerinizle hoş bir birliktelik oluşturacaktır. Yüksek kaliteli ve sürdürülebilir moda prensibiyle tasarlanan kravatlara hayatınızın her alanında yer açabilirsiniz. Silk and Cashmere kravat koleksiyonu, %100 ipek dokuma kumaşları ile fark yaratıyor. Farklı renk, kalınlık ve desenlerdeki Silk and Cashmere kravatların lüks dokusuyla tanışmak, ipek şıklığına şahit olmak ve tarzınızla bir adım daha öne çıkmak için erkek aksesuar koleksiyonuna hemen göz atabilirsiniz.
Önceki gönderi
Sonraki gönderi