Pareo Modelleri ile Havalı Plaj Görünümü – Silk and Cashmere

Saat 11.00'e kadar verilen siparişler aynı gün kargoya teslim edilir

Sepetinizde herhangi bir ürün bulunmamaktadır

Bu koleksiyonlara göz atın.

Bye Buy May: Tüm indirimlere ek + %30'a varan indirim

Pareo Modelleri ile Havalı Plaj Görünümü

Pasifik Adaları’nın geleneksel kıyafetlerinden biri olan pareo, yıllar içinde tüm dünyada popülerleşti ve modelleri geliştirilerek plaj modasında tahta oturdu. Tiril tiril, incecik kumaşların vücudu saracak şekilde giyilmesi ile başlayan bu akımın ilk örnekleri ada ruhuyla bütünleşen canlı renklerde, egzotik stilde ve daha çok çiçek desenleriyle bezeliydi. Günümüzde bikini ve mayo üzerine farklı bağlama yöntemleriyle kombinlenerek giyilen pareolar, her kadının tarzına uyacak şekilde tasarlanıyor. Tatil bavulunuzu hazırlamadan önce pareo modelleri ve kullanım önerileri hakkında bilgi edinin. 

Pareo Nedir?

Bir çeşit şal olarak tanımlanabilecek pareo; vücudu saran ebatlarda, genellikle ince yapıda üretilen bir plaj giysisi. Yaz modası ya da yaz aksesuarları denilince akla ilk gelen parça olan pareolar çok farklı çeşit, boyut ve desende bulunabiliyor. İster spor ister şık, her tarza uyum sağlayabilmesi, yaratıcı şekillerde kombinlenebilmesi ve pratik kullanımı ile pareo modelleri, kadınların tatil stilinin vazgeçilmezleri arasında. Değişik bağlama teknikleriyle yaz modasına renk katan pareolar, plaj rahatlığına da uyum sağlıyor. 

Pareo Nasıl Kullanılır?

Çoğunlukla çapraz şekilde boyun arkasında bağlayarak uzun elbise gibi kullanılan pareolar bazen de yalnızca etek olarak belde bağlanıyor. İsteğe göre boyutu ayarlanabileceğinden pareonuzu mini etek ya da bilekte biten uzun etek gibi kullanmanız da mümkün. Bazı pareolar, bikini ve mayolar ile bire bir aynı desende üretildiğinden tam bir takım oluşturmak da mümkün. Özgün stilinizi yansıtmak için ise orijinal kombinler yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece yaz stilinize heyecanlı bir dokunuş katabilirsiniz.

Pareo Ne Zaman Giyilir?

Yaz stilinin vazgeçilmez parçalarından olan pareoları, sahilde vakit geçirdiğiniz her an giyebilirsiniz. Örneğin kahvaltınızı deniz kenarında yapacaksanız elbise tipi bir pareo tercih edebilir, uygun saç aksesuarı ve güneş gözlüklerinizle zamansız stilinizi vurgulayabilirsiniz. Gün batımında kumsalda yürümek istediğinizde ise güneşten maksimum yararı sağlamak adına mini etek gibi bağladığınız pareonuzla çabasız şıklığın tadını çıkarabilirsiniz. 

Pareo Nasıl Giyilir?

Pareo modelleri, şal gibi yekpare kumaştan oluşabildiği gibi elbise kesimine de sahip olabiliyor. Eteği mini ya da maksi şekilde tasarlanmış elbise tipinde pareoların kimi kolsuz, kimi de uzun kollu olarak üretiliyor. Gideceğiniz mekanın tarzına, ambiyansına ve elbette kendi zevkinize göre bir pareo seçebilirsiniz. Lükse vurgu yapan tonlar, ipek ya da dantel detaylı, yırtmaçlı, dekolteli modeller iddialı bir stilin anahtarı oluyor. Daha spor bir görünümü tercih ettiğinizde bele bağlanan kısa pareolara yönelebilirsiniz.

Pareo Nasıl Yıkanır?


Pareo temizliği tamamen seçtiğiniz pareonun kumaş cinsi ile ilgili. Şifon, tül, keten ya da pamuklu… Seçtiğiniz, rahat ettiğiniz kumaş tipini tespit ettikten sonra yıkama konusunda da ürünün bakım talimatlarını takip edebilirsiniz. Genellikle pareo kumaşları narin olduğundan ya elde ya da çamaşır makinesinin hassas ayarında yıkanabilir. 

Pareo Çeşitleri Nelerdir?

Tıpkı yaz modasının sunduğu rengarenk tasarımlar gibi pareo modelleri de zengin çeşitlilik gösteriyor. Farklı desenler, renkler ve tasarımlarla sunulan pareolar; bikini, çanta ve diğer aksesuarlarla kombinlendiğinde ortaya uyumlu ve estetik bir görünüm çıkıyor. Yaz tatili bavulunuzda yer verebileceğiniz pareo çeşitleri şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Gömlek yakalı, uzun ya da kısa elbise pareolar 
  • Belden ya da boyundan bağlamalı şallar
  • Belden bağlamalı mini pareolar 
  • Bisiklet yaka askılı parçalar 
  • Tokalı ve püsküllü modeller 
  • Keten kimono tipi pareolar 
  • Peştemal veya ince havlu özellikli pareolar

Pareo olarak kullanabileceğiniz tiril tiril kumaşlı tunikler, organik şallar ve kimonolar ile plaj şıklığını garantilemek için Silk and Cashmere Kadın Koleksiyonu’na göz atabilirsiniz. 

Önceki gönderi
Sonraki gönderi